До статей

Аналіз фінансового стану боржника за відсутності документації

01 червня, 2017
Аналітика
Аналіз фінансового стану боржника за відсутності документації

Необхідність проведення аналізу фінансово-господарського стану боржника навіть за таких умов ніхто не заперечує.

Більше того, він як раз і засвідчує наявність ознак доведення до банкрутства підприємства.

Належно готуючи такий звіт розпорядник майна вбиває відразу двох зайців.

По-перше, він виконує свою основну функцію, та надає можливість майбутньому ліквідатору притягнути до субсидіарної відповідальності керівника боржника.

Погодьтеся така загроза цілком ймовірно вирішить «проблему» відшкодування витрат по ліквідаційній процедурі, та оплату послуг арбітражного керуючого.

У будь-якому випадку це вже серйозна загроза.

Створюючи подібні загрози, ліквідатор звертає увагу учасників судових процедур банкрутства на їх основні проблеми, залишаючись при цьому захищеним та переконливим під час виконання своїх повноважень.

Етапи проведення аналізу:

1. Проведення інвентаризації на підтвердження статей балансу боржника навіть за умови відсутності його активної частини.

2. Оптимізація статей та розділів балансу у відповідності до вимог Методичних рекомендацій Мінекономіки (у редакції наказу від 26.10.2010 року №1361).

3. Розрахунок основних показників та їх аналіз.

4. Висновок про доведення підприємства до банкрутства.

Безперечно ви можете самостійно спробувати виконати вказаний вище алгоритм, але є можливість замовити його виготовлення в «Центрі відновлення платоспроможності».

Це навіть буде виглядати переконливіше, адже висновок про доведення про банкрутства боржника буде подаватися ні як суб'єктивна думка розпорядника майна, а продукт розробки спеціалізованої організації.

За матеріалами: Всеукраїнська Асоціація Арбітражних Керуючих

Коментарі
Додати коментар