До новин

Всього 17 банків погодилися розкрити власників

04 червня, 2015
Банкрутство фінустанов
Всього 17 банків погодилися розкрити власників

Національний банк України розглядає зараз пакети документів 17 банків, справжні власники яких добровільно погодилися легалізувати свою присутність у складі акціонерів.

Про це повідомив журналістам директор департаменту реєстраційних питань та ліцензування НБУ Леонід Антоненко, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

За його словами, процедура одержання банками дозволів НБУ на придбання істотної участі в капіталі фінустанови умовно поділяється на дві категорії – легалізація реальних власників і купівля зовнішнім інвестором.

«З питання легалізації, там, де особа формально не володіла акціями банку, але по суті здійснювала контроль над ним, банки звертаються до нас за дозволом на концентрацію акцій. Це «Радикал Банк», «КСГ Банк», «Експрес-банк», «Індустріалбанк», банк «Новий», «Комінвестбанк», «ЮСБ Банк», «Траст Капітал», «Преміум Банк», «Інвестбанк», «Кліринговий дім», «Унікомбанк», «Юнекс Банк», «Євробанк», «Народний капітал», «Альпарі банк» і «Полікомбанк», - перерахував Антоненко.

Він розповів, що «Платінум банк» перебуває в якійсь проміжній категорії, оскільки регулятор не може до кінця розібратися в хитросплетіннях акціонерів у цьому банку».

Представник НБУ відзначив, що регулятор працює з цими банками, їх структура власності непрозора, але банкіри визнають наявність проблеми і вживають заходів для її вирішення.

Також Антоненко повідомив, не уточнюючи назв, що ще 4 банки повідомили про наявність інвесторів, і в даний час НБУ перевіряє інформацію про їх реальність.

Представник регулятора нагадав, що з початку року визнав проблемними за порушення законодавства про розкриття реальних власників 2 банки, при цьому вищезазначені банки карати поки що немає необхідності, оскільки вони вживають заходів для вирішення питання.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ створив управління з моніторингу пов'язаних з банками осіб.

Коментарі
Додати коментар