До новин

Усі заставні активи в банках-банкрутах будуть продані – НБУ

01 жовтня, 2018
Ліквідація
Усі заставні активи в банках-банкрутах будуть продані – НБУ

Національний банк упевнений, що всі заставні активи за виданим неплатоспроможним банкам рефінансуванням вдасться продати.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інтерв'ю директора департаменту управління ризиками НБУ Ігоря Будника виданню FinClub.

«На сьогоднішній день ми не бачимо ніяких обставин, які могли б перешкодити продажу заставних активів ще до завершення ліквідації. Ми вважаємо, що п'ять років на ліквідацію цілком достатньо, щоб ці активи продати. Питання тільки в знаходженні ціни», - зазначив представник НБУ.

При цьому він виключає можливість прийняття цих активів на баланс Нацбанку, в разі якщо їх продати так і не вдасться.

«Це вкрай малоймовірно, оскільки НБУ - не агентство з продажу нерухомості і не компанія з управління проблемними активами. Ми вважаємо, що з високою часткою ймовірності всі активи будуть продані», - зазначив директор департаменту управління ризиками НБУ.

Згідно із законом, частина заборгованості, яка залишиться на момент завершення ліквідації банку, буде вважатися погашеною, або по суті списаної.

За словами Будника, під ту частину заборгованості, яка, за оцінками НБУ, не буде погашена, створений резерв під знецінення.

Коментарі
Додати коментар