До новин

У збанкрутілого Платинум банку вкрали нерухомість в Одесі вартістю 144 мільйони

02 жовтня, 2018
Резонансні справи
У збанкрутілого Платинум банку вкрали нерухомість в Одесі вартістю 144 мільйони

Фонд гарантування вкладів фізосіб заявляє про незаконне переоформлення права власності на один з найбільш ліквідних активів Платинум Банку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду.

Відзначається, що цим активом є 11 тис. квадратних метрів нежитлової нерухомості в центрі Одеси, оціночною вартістю 144 млн гривень.

«Спроба незаконного заволодіння майном банку реалізована за безпрецедентною схемою: з Реєстру прав на нерухоме майно без будь-яких пояснень вилучено запис про право власності на об'єкт ПАТ «Платинум банк». Так само без пояснень і документальних підстав перереєстровано майно на фізичну особу - Садигов Фаміл Тофік Огли», - йдеться в повідомленні.

У свою чергу фізособа на основі акту прийому-передачі передала права на майно банку юридичній особі - ТОВ «Садиг Тофік», створеному рівно за день до проведеної «операції».

«Легітімізовала шахрайство Грицай Наталія Володимирівна, реєстратор КП Березанської сільської ради Біляївського району Одеської області «Центр реєстрації», щодо дій якої в Міністерстві юстиції вже розпочато перевірку», - підкреслюється в повідомленні.

Відзначається, що сьогодні від оперативних дій Мін'юсту і правоохоронних органів залежить збереження активу банку та недопущення його подальшого перепродажу.

У Фонді додали, що керівником компанії, яка в результаті угоди стала «власником» нерухомості, є Марабян Давид Леванович.

Коментарі
Додати коментар