До новин

Ще 4 пули боргів юросіб перед банками-банкрутами виставили на аукціон у листопаді

03 жовтня, 2018
Продаж
Ще 4 пули боргів юросіб перед банками-банкрутами виставили на аукціон у листопаді

З 12 до 15 листопада у системі ProZorro.Продажі відбудуться аукціони з продажу чергових чотирьох пулів (№37-40) активів юридичних осіб, що перебувають на балансі неплатоспроможних банків.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону. Ознайомитися із матеріалами кредитних справ, що увійшли до складу пулів, потенційні інвестори можуть у віртуальній кімнаті даних. Порядок отримання доступу до віртуальної кімнати даних – за посиланням.

До складу 37-го пулу увійшли права вимоги за 74 кредитами, що перебувають на балансі 7 банків: ПАТ «УПБ», ПУАТ «ФІДОБАНК», ПАТ «РАДИКАЛ БАНК», АТ «БАНК «ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ», АБ «ПОРТО-ФРАНКО», ПАТ «КРЕДИТПРОМБАНК», АТ «ДЕЛЬТА БАНК».

Середня прострочка – 6 років. Загальна заборгованість за договорами склала 1 598 млн грн. За 47 кредитами тривають судові провадження. Ще 30 кредитів перебувають на опрацюванні Державної виконавчої служби. Стартова ціна пулу – 294 млн грн.

Аукціон з продажу пулу відбудеться 12 листопада.

У забезпеченні за кредитами, зокрема, є комплекси будівель та споруд у Вінницькій, Тернопільській, Запорізькій областях.

До складу 38-го пулу увійшли права вимоги за 191 кредитом, що перебуває на балансі 9 банків: ПАТ «ВБР», АТ «ДЕЛЬТА БАНК», ПАТ «АКТАБАНК», ПАТ «БАНК НАЦІОНАЛЬНИЙ КРЕДИТ», ПАТ «КБ «ІНВЕСТБАНК», ПАТ «УКРБІЗНЕСБАНК», АТ «БАНК «ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ», ПАТ «ЕНЕРГОБАНК», ПАТ «КБ «АКТИВ-БАНК".

Середня прострочка – 6 років. Заборгованість за договорами - 1 401 млн грн.  Судове провадження триває по 161 кредиту і ще 64 передані в роботу Державної виконавчої служби.

Стартова ціна пулу – 276 млн грн. Аукціон з продажу пулу відбудеться 13 листопада.

У забезпеченні за кредитами, що входять до цього пулу, є земельні ділянки в Київській обл., нежитлові будівлі в Закарпатській обл., 3-х кімнатна квартира в м. Львів, виробничі будівлі в Миколаївській обл., промислові будівлі в Київській обл.

До складу 39-го пулу увійшли права вимоги за 45 кредитами, що перебувають на балансі 9 банків: ПАТ «КРЕДИТПРОМБАНК», ПУАТ «ФІДОБАНК», АТ «БАНК «ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ», АТ «ДЕЛЬТА БАНК», ПАТ «КБ «ІНВЕСТБАНК», ПАТ «ЛЕГБАНК», ПАТ «МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК», ПАТ «ВБР», ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК».

Середня прострочка – 6 років. Заборгованість за договорами - 1 499 млн грн. Судове провадження триває по 31 кредиту і ще 7 передані в роботу Державної виконавчої служби. Стартова ціна пулу – 294 млн грн. Аукціон з продажу пулу відбудеться 14 листопада.

36% заборгованості по цьому пулу – кредит 1 юридичної особи, в забезпеченні комплекс нерухомості в Луганській області - на території підконтрольній Україні.

До складу 40-го пулу увійшли права вимоги за 52 кредитами, що перебувають на балансі 9 банків з продажу прав вимоги ПАТ «АКТАБАНК», ПАТ «ВБР», ПАТ «ВІЕЙБІ БАНК», АТ «ДЕЛЬТА БАНК», АТ «ІМЕКСБАНК», ПАТ «БАНК НАЦІОНАЛЬНИЙ КРЕДИТ», ПАТ «ПРОФІН БАНК», АТ БАНК «ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ», ПАТ КБ «ХРЕЩАТИК».

Середня прострочка – 7 років. Заборгованість за договорами - 1 319 млн грн. Судове провадження триває по 40 кредитам і один кредит переданий на опрацювання Державної виконавчої служби. 25% заборгованості цього пулу – кредит однієї юридичної особи. В забезпеченні за ним – земельна ділянка в м. Києві. Стартова ціна пулу – 260 млн грн. Аукціон з продажу пулу відбудеться 15 листопада.

Права вимоги за кредитами, включеними до складу пулів, до цього виставлялися на індивідуальний продаж від 1 до 27 разів.

Як відомо, на початку липня Фонд гарантування представив політику формування пулів корпоративних кредитів. В основу було покладено так званий календарний підхід, коли до складу пулу у хронологічному порядку проведення аукціонів включаються активи, індивідуальний продаж яких не відбувся. Кожен наступний лот починає формуватися автоматично, щойно попередній досягне встановленої нижньої межі щодо розміру пулу – загальна сума заборгованості за кредитами сягне 1 млрд грн.

Календарний підхід до формування пулів покликаний повністю нівелювати «суб’єктивний фактор» і можливість стороннього втручання у цей процес. Нагадаємо, аукціони з продажу пулів стартували 3 вересня.

Коментарі
Додати коментар