До новин

Великий продаж держпідприємств переноситься на наступний рік — ФДМУ

08 жовтня, 2018
Продаж
Великий продаж держпідприємств переноситься на наступний рік — ФДМУ

Приватизація майже всіх великих державних компаній, яка була запланована на 2018 рік, переноситься на рік 2019-й.

Про це заявив очільник Фонду державного майна України Віталій Трубаров на засіданні комісії парламенту з питань приватизації, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на УНІАН.

«Ми вже можемо констатувати факт, що з тих об'єктів великої приватизації, які ми намітили, за більшістю з них процес приватизації переноситься на 2019 рік», — повідомив Трубаров.

За його словами, із запланованих держкомпаній, цього року вдасться приватизувати лише Центренерго, який уряд планує продати до кінця листопада 2018 року за майже 6 мільярдів гривень.

Раніше очільниця Мінфіну Оксана Маркарова заявила, що недоотримані від проведення великої приватизації у 2018 році кошти планують компенсувати за рахунок запозичень.

Нагадаємо, що у 2018 році в бюджеті передбачено отримання доходу від приватизації у розмірі 22,3 мільярди гривень. Сама Маркарова повідомляла, що виконати цей показник не вдасться.

18 вересня Фонд держмайна оголосив про початок приватизації Азовмашу та низки українських ТЕЦ.

Напередодні Фонд держмайна закінчив підписання договорів з інвестиційними радниками першого пулу великої приватизації, до якого входять завод «Електроважмаш», Вугільна компанія «Краснолиманська», Президент Готель, Об'єднана гірничо-хімічна компанія.

Як відомо, інвестиційним радником для приватизації Одеського припортового заводу та Президент Готелю стала компанія, наближена до українського олігарха Сергія Тігіпка та колишнього голови адміністрації президента Бориса Ложкіна.

Нагадаємо, що 25 червня Фонд держмайна оголосив конкурс на відбір радників для приватизації перших шести великих державних підприємств: Одеського припортового заводу, Президент-готелю, Об’єднаної гірночо-хімічної компанії, компанії Ідар, а також державних підприємств Вугільна компанія «Краснолиманська» та Завод «Електроважмаш».

Нагадаємо, що 10 травня Кабінет міністрів затвердив перелік об’єктів «великої приватизації». Зокрема, до нього увійшли Центренерго, Одеський припортовий завод, Сумихімпром (приватизація яких завершиться за правилами попереднього закону про приватизацію), Об'єднану гірничо-хімічну компанію, Завод Електроважмаш, Аграрний фонд, Державну продовольчу зернову корпорацію України та інші державні підприємства.

Коментарі
Додати коментар