До новин

Маслозавод «Креатив» заборгував 11 млн грн за газ

04 червня, 2015
Борги
Маслозавод «Креатив» заборгував 11 млн грн за газ

Маслозавод «Креатив», що контролюється родиною народного депутата Станіслава Березкіна, заборгував «Кіровоградгазу» 10,85 млн грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ухвалу Господарського суд Кіровоградської області.

Більше того, аби не сплачувати борг, ПрАТ «Креатив» намагається через суди визнати договір поставки природного газу недійсним.

У 2014 році «Кіровоградгаз» подав позов про стягнення з «Креативу» 7,92 млн грн заборгованості по договору поставки природного газу від 2012 року. Згодом позовні вимоги було збільшено до 10,85 млн грн.

Наразі провадження у справі припинено, оскільки ПрАТ «Креатив» паралельно судиться щодо визнання недійсним договору з «Кіровоградгазом». У позові стверджується, що підпис на документі поставив не гендиректор підприємства, а невідома особа. У зв’язку з цим призначалась почеркознавча експертиза, яка встановила, що договір справді підписував не директор, а інша невстановлена особа, наслідуючи його підпис. З цієї причини місцевий господарський суд визнав договір недійсним.

Однак в березні цього року Дніпропетровський апеляційний госпсуд це рішення скасував і визнав договір дійсним. Суд врахував, що договір фактично виконувався, директор ПрАТ «Креатив» підписував акти прийому-передачі газу, підприємство здійснювало платежі по спірному договору, а також листувалося з «Кіровоградгазом» з приводу обсягів поставок, тощо.

У квітні ПрАТ «Креатив» звернулося до Вищого господарського суду, але скаргу зареєструвати не вдалося, оскільки позивач не сплатив судовий збір. Крім того, зазначено, що у скарзі не зазначено суті порушення чи неправильного застосування норм права, натомість йдеться про встановлення фактичних обставин і оцінку доказів.

ПрАТ «Креатив» контролює родина народного депутата Станіслава Березкіна. Головою наглядової ради є його син Максим Березкін, дружина нардепа Ірина Березкіна є членом наглядової ради.

Підприємство спеціалізується на виробництві соняшникової олії, жирів та маргаринів, біопаливних пелет. Виготовляє більше 75 видів жирів та 25 видів маргаринів марок ТМ «Сонола», ТМ «Делікон», ТМ «Дивне», ТМ «Кум», ТМ «Масловия». Загальна потужність заводів групи ''Креатив" понад 200 тис. тон готової продукції на рік. У 2014 році Станіслав Березкін зайняв 22-ге місце в рейтингу Forbes серед найбагатших українців. У Верховній Раді Березкін входить до депутатської групи «Відродження», головою якої є Віталій Хомутинник.
Коментарі
Додати коментар