До новин

НБУ не домігся у Верховному Суді відміни банкрутства компанії Клімова

09 жовтня, 2018
Банкрутство підприємств
НБУ не домігся у Верховному Суді відміни банкрутства компанії Клімова

4 вересня Верховний Суд відмовився задовольнити касаційну скаргу НБУ та залишив без змін постанову Одеського апеляційного госпсуду від 14.05.2018 та ухвалу Госпсуду Одеської області від 07.02.2018, якими було відкрито провадження в справі про банкрутство ПАТ «Туристично-Виробнича фірма «Чорне море» та введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Фінбаланс.

За даними держреєстру юросіб, кінцевим бенефіціаром ПАТ «Туристично-Виробнича фірма «Чорне море» є екс-власник збанкрутілого Імексбанку Леонід Клімов (нардеп, член комітету Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності).

Раніше НБУ заявляв про заборгованість Імексбанку по рефінансування на 3,16 млрд грн (за договором від 26.11.2009), забезпеченням по якому виступає в т.ч. стадіон «Чорноморець» та низка об’єктів комерційної нерухомості в Одесі.

16.03.2016 Приморський райсуд м. Одеси задовольнив позов НБУ та вирішив стягнути з Л. Клімова як поручителя 310 млн грн заборгованості Імексбанку по стабкредиту (від 28.11.2014). Проте 15.07.2016 Апеляційний суд Одеської області скасував рішення суду першої інстанції та відмовив Нацбанку в задоволенні позову. 04.10.2017 Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ частково задовольнив касаційну скаргу НБУ, скасував рішення судів нижчих інстанцій, а справу направив на новий розгляд.

Ухвалою Госпсуду Одеської області від 11.12.2017 в рамках справи про банкрутство ТОВ «Укрбудспецтех» (кінцевий бенефіціар - Леонід Клімов) було затверджено реєстр вимог кредиторів вказаної компанії, у т.ч. окремо внесені вимоги кредиторів, забезпечених заставою майна банкрута: НБУ - 3,47 млрд грн; Сбербанку - 1,2 млрд грн; Імексбанку - 103,5 млн грн.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, антимонопольний комітет дозволив українській «дочці» Сбербанку Росії придбати два готелі «Чорне море» в Одесі у народного депутата Леоніда Клімова.

Коментарі
Додати коментар