До новин

НБУ отримав від банків-банкрутів 2 мільярди

10 жовтня, 2018
Банкрутство фінустанов
НБУ отримав від банків-банкрутів 2 мільярди

Національний банк за 9 місяців отримав на погашення заборгованості по кредитах рефінансування неплатоспроможних банків 2,1 млрд грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу регулятора.

«Ця сума складалася з грошових коштів, що надійшли від реалізації Фондом гарантування вкладів фізосіб заставного майна (активів) та коштів, отриманих з інших джерел», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, НБУ отримав 974,6 млн грн від реалізації майнових прав, ще 441,4 млн грн надійшли від реалізації нерухомого майна.

Обсяг узгодження НБУ початкових цін реалізації майнових прав за заставленими кредитними договорами збільшився в п'ять разів - до 78,7 млрд грн в порівнянні з аналогічним періодом 2017 роки (14,7 млрд грн), що пов'язано з продовженням впровадження портфельного узгодження реалізації активів.

Щодо інших джерел погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків, то це були кошти від: погашення ОВДП на 434,8 млн грн; прийняття іпотеки на баланс НБУ на 115 млн грн; отримання коштів від погашення заборгованості за заставленими НБУ кредитними договорами на 154,4 млн грн.

Коментарі
Додати коментар