До новин

В Україні у низки банків нежиттєздатна бізнес-модель – НБУ

11 жовтня, 2018
Банкрутство фінустанов
В Україні у низки банків нежиттєздатна бізнес-модель – НБУ

Низка кредитних установ на тлі зниження маржинальності банківського бізнесу має нежиттєздатну бізнес-модель.

Про це заявила перший заступник глави Національного банку України Катерина Рожкова, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні ми бачимо 15-18 банків, бізнес-моделі яких вважаємо нежиттєздатними", - сказала вона на конференції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб в Києві в середу.

За її словами, це банки з числа середніх і невеликих.

"Зниження маржинальності в банківському секторі - це загальносвітова тенденція. Цьому є ряд причин: зниження ставок, розвиток фінансових технологій, які потроху "відкушують" банківські доходи, підвищення вимог до розкриття інформації, що збільшують витрати та інше", - сказала вона.

"Як реагують банки в усьому світі: намагаються скорочувати мережу, аутсорсити деякі послуги, об'єднуватися з фінтехкомпаніямі і т. п. На жаль, в Україні ми цього не бачимо", - заявила заступник голови НБУ.

"Наші банки живуть за принципом "хочу все своє", особливо невеликі: всі вони хочуть свій процесинг, свій інтернет-банкінг, і все своє. Звичайно, в цих умовах говорити про те, що все є прибутковим і може бути привабливим, я не можу", - пояснила Рожкова.

Раніше Рожкова заявила, що Національний банк може створити умови для переходу небанківських установ в категорію банків.

Коментарі
Додати коментар