До новин

"Нафтогаз України" стягнув частину боргу з російського "Газпрому"

11 жовтня, 2018
Борги
"Нафтогаз України" стягнув частину боргу з російського "Газпрому"

НАК "Нафтогаз України" направив "Газпрому" заяву про зарахування переплат за транзит газу в рахунок погашення пені, яка нараховується на заборгованість російської компанії відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу по транзитному контракту.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу української компанії.

У "Нафтогазі" нагадали, що 22 грудня 2017 року Стокгольмський арбітраж переглянув формулу ціноутворення на газ за контрактом на поставку газу в Україну, таким чином зменшивши його вартість, що автоматично призвело до зниження ставки вартості послуг і загальної вартості послуг транзиту газу, що надаються "Нафтогазом".

У той же час "Газпром", відмовляючись виконувати рішення Стокгольмського арбітражу, продовжує в 2018 році платити за транзит більшу ціну, ніж виставляє НАК, який розраховує тариф відповідно до рішення арбітражу.

"Таким чином "Нафтогаз" перерахував понад 9 млн доларів переплати за послуги транзиту, надані в серпні, як платіж в рамках виконання арбітражного рішення", - відзначають в прес-службі НАК.

Нагадаємо, штраф російського "Газпрому" за невиконання рішення Стокгольмського арбітражу у справі проти НАК "Нафтогаз України" становить уже 110 мільйонів доларів.

Коментарі
Додати коментар