До новин

Суд почав банкрутство АвтоКрАЗу

12 жовтня, 2018
Банкрутство підприємств
Суд почав банкрутство АвтоКрАЗу

Господарській суд Києва порушив справу про банкрутство компанії АвтоКрАЗ за позовом Ощадбанку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Liga.net.

Суд визнав грошові вимоги банку в розмірі 555,688 млн грн і ввів процедуру розпорядження майном боржника та процедуру мораторію на вимоги кредиторів.

Арбітражний керуючий до 13 листопада зобов'язаний надати суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів і скласти їх реєстр.

Розпорядник майна до 24 листопада зобов'язаний провести його інвентаризацію.

На 3 грудня призначено попереднє засідання суду.

У прес-службі АвтоКрАЗу повідомили, що юристи компанії готують апеляцію на рішення госпсуду, яка буде подана в Північний апеляційний господарський суд.

Нагадаємо, Ощадбанк і АвтоКрАЗ судяться вже кілька років. Боргові претензії держбанку до компанії досягали 1,3 млрд грн.

У серпні цього року Київський апеляційний госпсуд відмовився задовольнити апеляційну скаргу АвтоКрАЗу на рішення Господарського суду Києва від 10 березня 2016 року. Згідно з цим рішенням банк отримав акції АвтоКрАЗу номінальною вартістю 185 млн грн (32,7% статутного капіталу підприємства) в рахунок погашення боргу за договором кредитної лінії від 9 жовтня 2008 року в розмірі 899,4 млн грн.

АвтоКрАЗ - український виробник вантажної техніки. Підприємство контролює бізнесмен, депутат Верховної Ради Костянтин Жеваго.

Коментарі
Додати коментар