До новин

Велика кримська птахоферма опинилася на межі банкрутства

16 жовтня, 2018
Банкрутство підприємств
Велика кримська птахоферма опинилася на межі банкрутства

Навчально-дослідний племінний птахівничий завод ім. Фрунзе в Сакському районі найближчим часом може припинити роботу.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Крим.Реалії.

Кілька місяців тому тут відбулося масове скорочення персоналу, робочі скаржаться на затримки заробітної плати. 8 жовтня більше 300 людей зібралися біля будівлі адміністрації підприємства. Мешканка села Фрунзе Олена Цуканова розповіла, що на птахофабриці працює багато людей і вони ніяк не можуть зрозуміти - як таке велике підприємство за останні роки стало банкрутом.

«Рік йде розвал радгоспу, але самий пік з літа, з липня місяця, коли просто почали цехами скорочувати людей. Люди побачили, що немає ніякої живності, все вивозиться, все ріжеться і продається за копійки - буквально 15-30 рублів за одну курку, і вирішили бунт підняти», - розповіла мешканка села.

Екс-директора птахівничого заводу Андрія Пряхина відсторонили від посади відразу після анексії півострова. Тоді відбулася «націоналізація», в результаті на підприємство було призначено нове керівництво.

«Буквально 26 березня 2014 року, через 10 днів після «референдуму» приїхала «самооборона» і захопила підприємство. Я змушений був звільнитися, там призначили нового директора, підприємство вже розвивалося в рамках російського законодавства і реалій. Профіль не змінився, але ринок збуту істотно змінився. Ми були одним з лідерів-постачальників курчат на український ринок: 33% ринку належало саме Фрунзе. Після анексії він, звичайно, був втрачений», - розповів екс-директор підприємства.

Коментарі
Додати коментар