До новин

«Ексіто Партнерс і Коен Україна» готує до продажу кредитний пул на 8,5 млрд

16 жовтня, 2018
Продаж
«Ексіто Партнерс і Коен Україна» готує до продажу кредитний пул на 8,5 млрд

Директор департаменту консолідованого продажу активів Фонду гарантування Тарас Єлейко заявив, що компанія «Ексіто Партнерс і Коен Україна» завершує підготовку всіх матеріалів для продажу кредитного пулу банків-банкрутів балансовою вартістю 8,5 млрд грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Фінбаланс.

«Ми очікуємо, що успішний аукціон з продажу цього пулу відбудеться уже до кінця цього року», – сказав Єлейко.

Він також нагадав, що зараз Фондом гарантування, у тому числі спільно з НБУ, реалізується одразу кілька «пілотних проектів», покликаних відкритих ринок проблемних активів України для міжнародних інвесторів. Суть цих проектів полягає у залученні до передпродажної підготовки активів неплатоспроможних банків міжнародних радників з продажу активів.

«Фонд гарантування вкладів спільно з НБУ почав пілотний проект з продажу активів, які знаходяться в заставі НБУ, балансовою вартістю понад 11 млрд грн, із залученням міжнародних радників. Один з цих пулів вже виставлено на продаж, і торги мають відбутись наступного вівторка. Інший пул, який готуватиме компанія DebtХ, має вийти на ринок упродовж найближчих кількох тижнів”, - додав представник ФГВФО.

«Упродовж найближчих двох років збігає термін, відведений законодавством на ліквідацію більшості банків, визнаних неплатоспроможними у період кризи 2014-2017 років. Тому основне завдання Фонду гарантування сьогодні – максимально швидко та вигідно реалізувати активи цих фінустанов, аби згенерувати грошовий потік для розрахунку із їх кредиторами», – резюмував Єлейко.

Раніше ФГВФО заявляв, що ТОВ «Ексіто Партнерс і Коен Україна» стало переможцем відбору серед п’яти акредитованих при Фонді міжнародних консультантів. Кредитний пул, передпродажною підготовкою якого займеться ця компанія, включає боргові зобов’язання позичальників 21 банку за понад 200 кредитами.

Коментарі
Додати коментар