До новин

Боргові війни «Київтеплоенерго» та «Нафтогазу»: тепло буде, але суд продовжиться

17 жовтня, 2018
Резонансні справи
Боргові війни «Київтеплоенерго» та «Нафтогазу»: тепло буде, але суд продовжиться

Мирова угода, підписана між НАК «Нафтогаз України» і КП «Київтеплоенерго», яка стосується боргових зобов'язань компанії «Київенерго», не передбачає списання неустойки.

Про це повідомляє прес-служба НАК на офіційній сторінці в Twitter, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Наші партнери з КМДА на вихідних спілкувалися з пресою і знову трохи помилилися в формулюваннях щодо умов сплати штрафних санкцій та пені. Уточнюємо. Мирова угода не передбачає списання неустойки (штрафи, пені), інфляційних нарахувань тощо, тому що це не було її предметом», - йдеться в повідомленні.

Крім того, в НАК наводять частину тексту угоди, в якому сказано, що «сторони визнають, що штраф, пеня ... не є предметом врегулювання мирової угоди».

Як зазначається, питання стягнення неустойки підлягає вирішенню в судовому порядку в рамках окремого судового спору.

Раніше в КМДА заявили, що мирова угода з НАК «Нафтогаз України» передбачає, що КП «Київтеплоенерго» стає правонаступником лише тих боргових зобов'язань, які мають джерела для компенсації. Штрафи і пені були списані - на цьому наполягала київська влада у процесі переговорів.

Як повідомлялося, 10 жовтня господарський суд Києва затвердив мирову угоду між комунальним підприємством «Київтеплоенерго» та НАК «Нафтогаз України».

Нагадаємо, у домівках багатьох киян уже кілька місяців немає подачі гарячої води: у декого з травня, у декого з липня.

Така ситуація виникла через те, що у Києва закінчився договір з «Київенерго», і з серпня функцію теплопостачання міста перебрало на себе КП «Київтеплоенерго».

Але НАК «Нафтогаз України» відмовлявся підписувати контракт з КП «Київтеплоенерго» через невирішену ситуацію з боргами «Київенерго» за газ. Мова йшла майже про 5 мільярдів гривень (у цю суму входили борги споживачів, а також штрафи і пені, нараховані «Нафтогазом» компанії «Київенерго». 

2 жовтня прем'єр Володимир Гройсман заявив, що киянам дадуть гарячу воду до 7 жовтня.

9 жовтня НАК «Нафтогаз» заявив, що підписав мирову угоду з КП «Київтеплоенерго», тож приблизно за тиждень столичні мешканці отримають гарячу воду.

11 вересня Київська міська рада прийняла рішення про прийняття КП «Київтеплоенерго» боргів компанії «Київенерго» за газ перед НАК «Нафтогаз України» за умови, якщо «Київенерго» передасть КП джерела для компенсації боргу.

У жовтні Міністерство фінансів та Державна казначейська служба перерахували 729,56 мільйона гривень додаткової субвенції для погашення різниці в тарифах з метою відновлення у Києві безперебійного постачання теплової енергії.

Коментарі
Додати коментар