До новин

Кіберполіція викрила групу киян, що продавали кредитні історії через Telegram

19 жовтня, 2018
Законодавство
Кіберполіція викрила групу киян, що продавали кредитні історії через Telegram

Кіберполіції викрила злочинну групу, яка торгувала особистими даними українців щодо їхніх кредитів через Telegram-канал.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Кіберполіції України.

"Викрили трьох киян, які продавали інформацію з обмеженим доступом і персональні дані громадян через інтернет", - йдеться в повідомленні.

У поліції відзначили, що серед послуг, які надавали зловмисники: перевірка особистості з інформаційних баз українських банків, надання інформації про рух коштів по рахунках і кредитній історії.

Цю інформацію зловмисники отримували з баз даних одного з кредитних союзів і бази Державної фіскальної служби. Доступ до них забезпечували співробітники кредитної спілки та ДФС, які входили до складу злочинної групи.

Замовлення отримували через закритий Telegram-канал. Клієнти оплачували послуги через довірену особу. Надалі гроші потрапляли на підконтрольні учасникам групи банківські рахунки.

Поліцейські зафіксували кілька випадків продажу злочинцями інформації, яка містила паспортні дані, номери мобільних телефонів, банківські рахунки громадян, відомості про родичів, близьких осіб та майно.

У кіберполіції додали, що відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 КК.

Коментарі
Додати коментар