До новин

Україна і МВФ домовилися про нову програму на 3,9 мільярда доларів

22 жовтня, 2018
Борги
Україна і МВФ домовилися про нову програму на 3,9 мільярда доларів

Міжнародний валютний фонд і Україна досягли угоди щодо нової 14-місячної програми підтримки економічної політики stand-by (SBA), що замінить програму розширеного фінансування (EFF), що завершується в березні 2019 року.

Про це йдеться у повідомленні МВФ, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Економічну правду.

«Нова програма stand-by із запитаним доступом до SDR2,8 млрд (еквівалент $3,9 млрд) послужить основою для економічної політики влади в 2019 році», - повідомили у МВФ.

«Спираючись на прогрес, досягнутий в рамках механізму EFF у зменшенні макроекономічної вразливості, вона (програма - ЕП) зосередиться, зокрема, на продовженні фіскальної консолідації та зниженні рівня інфляції, а також реформах для посилення податкової адміністрації, фінансового та енергетичного секторів», - йдеться у заяві.

Угоду має затвердити менеджмент і рада директорів фонду.

Засідання ради очікується після парламентського схвалення державного бюджету на 2019 рік відповідно до рекомендацій МВФ та збільшення тарифів на газ й опалення для домогосподарств із збереженням підтримки малозабезпечених споживачів.

Зазначається, що програма розроблялась спільно зі Світовим банком та Євросоюзом.

Коментарі
Додати коментар