До новин

Генпрокуратура розслідує розкрадання екс-власником Дельта Банку Лагуном $87 млн

22 жовтня, 2018
Банкрутство фінустанов
Генпрокуратура розслідує розкрадання екс-власником Дельта Банку Лагуном $87 млн

Генеральна прокуратура розслідує розкрадання посадовими особами та екс-власником Дельта Банку Миколою Лагуном 87,3 млн доларів у 2012-2015 роках.

Про це йдеться в матеріалах суду, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Українські новини.

Справа розслідується за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

21 березня справу виділено в окреме провадження.

Встановлено, що у 2012-2015 роках посадові особи і фактичний власник Дельта Банку, діючи за попередньою змовою з посадовими особами та власником компанії Silisten Trading Limited (Британські Віргінські острови), заволоділи коштами банківської установи в сумі 87 294 251,67 долара, при передачі в заставу грошових коштів, що перебувають на кореспондентському рахунку вказаного банку в банківській установі «MEINL BANK AKTIENGESELLSCHAFT» (Австрія) для забезпечення виконання кредитних зобов'язань компанії «SILISTEN TRADING LIMITED» перед банком «MEINL B ANK AKTIENGESELLSCHAFT».

В рамках розслідування справи Печерський районний суд Києва надав доступ прокуратурі до документів, які становлять банківську таємницю і перебувають у володінні Дельта Банку.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація,  Фонд гарантування збирається позиватися до Росії через втрату Дельта Банком активів у Криму.

Коментарі
Додати коментар