До новин

На Сумщині на хабарі викрили держвиконавця

22 жовтня, 2018
Резонансні справи
На Сумщині на хабарі викрили держвиконавця

Правоохоронці Сумщини затримали під час одержання хабара співробітника державної виконавчої служби.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу ГПУ.

«Прокуратурою Сумщини спільно зі співробітниками Управління захисту економіки в Сумській області та детективами Головного управління Національної поліції Сумської області задокументовано злочинну діяльність державного виконавця Міжрайонного відділу державної виконавчої служби по м. Харків Головного територіального управління юстиції в Харківській області, який вимагав від фізичної особи-підприємця неправомірну вигоду в розмірі 300 доларів США за зняття арешту з рухомого майна боржника та закриття виконавчих проваджень», - зазначали правоохоронці.

У четвер, 18 жовтня 2018 року, вказаного державного службовця затримали в Харкові у власному кабінеті після одержання обумовленої суми.

Наразі тривають слідчі дії, вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру за ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Коментарі
Додати коментар