До новин

Банк Тігіпка завершив поглинання «дочки» Сбербанку

22 жовтня, 2018
Продаж
Банк Тігіпка завершив поглинання «дочки» Сбербанку

АТ «Таскомбанк» бізнесмена Сергія Тігіпка завершив процес об’єднання з ВіЕс Банком, який раніше належав російському «Сбербанку».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу установи.

«За підсумками об’єднання фінансових закладів, що входять у Групу «ТАС», регулятивний капітал «Таскомбанку» зріс на 46% — до 2,1 млрд гривень, а кредитний портфель перевищив 13,8 млрд гривень», - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, на обслуговування в «Таскомбанк» перейшло більш ніж 27 тисяч клієнтів — як фізичних, так і юридичних осіб. Також на 30% зросла регіональна мережа «Таскомбанку», що на сьогодні нараховує 109 відділень у 44 містах України.

Процес об’єднання фінансових закладів зайняв усього 5 місяців.

«У подальшому «Таскомбанк» планує продовжити розвивати регіональну мережу, запроваджувати інноваційні технології і активно інвестувати у фінансовий сектор», - заявили у прес-службі.

ВіЕс Банк (VS Bank, до 16 грудня 2013 року - Фольксбанк, раніше - Електрон Банк) був заснований у 1991 році. Станом на 1 січня 2017 року його основним акціонером було ПАТ «Сбербанк Росії» (володіло 99,923% акцій банку).

У 2017 році НБУ погодив купівлю Тігіпком ВіЕс Банку.

Перед покупкою у росіян ВіЕс Банку Сергій Тігіпко купив у греків Універсал Банк, також він купував кредитні портфелі Платинум Банку, банку «Новий» і Банку Форум, у ВТБ Банку борги групи Ukraine Minerals.

Коментарі
Додати коментар