До новин

Уряд вирішив повернути державі Азовський судноремонтний завод

23 жовтня, 2018
Санація
Уряд вирішив повернути державі Азовський судноремонтний завод

Кабінет міністрів ухвалив рішення повернути Азовський судноремонтний завод з приватної у державну власність.

Про це повідомляє у Facebook голова Донецької областної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

За його словами, передача підприємства у держвласність відбудеться в листопаді.

"Три тижні дав на проведення звірки наявності майна Азовського судноремонтного заводу і оцінки, що належить ТОВ "АСРЗ", а що - державі", - пише Куць.

Він зазначив, що було досягнуто домовленість про бесперешкодний доступ на територію заводу представників створеного державного підприємства і напрацювання механізму забезпечення і у подальшому безперебійної роботи судноремонтників.

"ТОВ "АСРЗ" має мати можливість виконати свої зобов'язання перед клієнтами та державою. Не маю сумнівів, що спільно знайдемо вихід із ситуації. Основна задача - зберегти колектив, підприємство і наростити його потужності", - наголошує очільник області.

У 2016 році у ТОВ "АСРЗ", яке з 2003 року орендувало весь майновий комплекс заводу, закінчився договір. Того ж року Кабмін передав його зі сфери управління Міністерства інфраструктури Фонду держмайна для подальшої здачі підприємства в оренду.

Згідно з реєстром юридичних осіб, кінцевим бенефіціаром АСРЗ є Світлана Савчук, дружина колишнього президента і акціонера групи «Азовмаш» Олександра Савчука (помер у 2012 році). З 2011 року співвласником «Азовмаша» є Юрій Іванющенко.

Коментарі
Додати коментар