До новин

ФГВФО і НБУ готові продати за 518 млн грн кредити, в заставі по яким перебуває ТРЦ «Республіка»

29 жовтня, 2018
Законодавство
ФГВФО і НБУ готові продати за 518 млн грн кредити, в заставі по яким перебуває ТРЦ «Республіка»

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб призначив «голландський» аукціон із продажу прав вимоги за двома кредитами ліквідованого банку «Надра», в заставі за якими перебуває недобудований столичний торговельно-розважальний центр Respublika, на 13 грудня.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Інтерфакс-Україна.

«НБУ погодив продаж ТРЦ «Республіка». ФГВФО раніше проводив чотири аукціони з продажу цього активу. Але до сих пір безрезультатно. Саме тому, цього разу підемо за «голландською моделлю». Новий аукціон призначено на 13 грудня цього року», - повідомила заступник директора розпорядника Фонду Світлана Рекрут.

Згідно з оголошенням на сайті ФГВФО, початкова ціна лота становить 2,59 млрд грн. Розмір гарантійного внеску - 5%, крок аукціону - 1% початкової ціни лота. Мінімальна ціна лоту - 518 млн грн.

Раніше ФГВФО проводив низку аукціонів щодо цього лота, однак торги так і не відбулися.

Як повідомлялося, з моменту проведення першого аукціону 7 липня 2017 року вартість прав на ТРЦ Respublika знизилася майже в 2,3 раза - до 1,1 млрд грн (з 2,495 млрд грн).

У вересні цього року Рекрут під час прес-конференції в Києві закликала центробанк до оперативного узгодження дій із продажу прав вимог на об`єкт.

Тоді вона пояснила, що «після останніх торгів, які не відбулися щодо Respublika, з мінімальною ціною 1,1 млрд грн, дирекція ФГВФО, як передбачено процедурою, запропонувала виставити права вимоги на ТРЦ на «голландський аукціон»: починаючи з балансової вартості та з поступовим зниженням ціни до мінус 80%. Ми відправили цю пропозицію на узгодження до НБУ. З липня центробанк її не погоджує та не дає жодних інших розпоряджень із приводу того, що нам робити далі».

Реалізацію проекту будівництва ТРЦ Respublika було припинено в 2015 році за рішенням власника.

Введення в експлуатацію ТРЦ Respublika загальною площею 298 тис. кв. м (орендна - 135 тис. кв. м), будівництво якого розпочато навесні 2012 року на Кільцевій дорозі 1, 1-а, 1-в Києві, планувалося в четвертому кварталі 2014 року, пізніше було перенесено на березень 2015 року.

У ТРЦ Respublika, який після відкриття стане найбільшим ТРЦ у Києві й Україні, буде розташовано 450 магазинів і зону розваг на площі понад 22 тис. кв. м. ТРЦ увійде до складу найбільшого в Україні МФК Respublika загальною площею 1,625 млн кв. м.

Інвестором проекту ТРЦ Respublika є бізнесмен Дмитро Фірташ.

Коментарі
Додати коментар