До новин

Фонд гарантування почав шукати інвесторів для Українського професійного банку

08 червня, 2015
Банкрутство фінустанов
Фонд гарантування почав шукати інвесторів для Українського професійного банку

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб оголосив про початок пошуку потенційних інвесторів для неплатоспроможного ПАТ «Український професійний банк».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі ФГВФО.

Згідно із повідомленням, це рішення ухвалене на підставі постанови правління НБУ про віднесення Українського професійного банку до категорії неплатоспроможних, а потім подальшого рішення виконавчої дирекції Фонду про введення в банк тимчасової адміністрації.

ФГВФО пропонує потенційним інвесторам такі способи виведення банку з ринку: відчуження всіх або частини активів і зобов'язань банку на користь приймаючого фінустанови; створення та продаж інвестору перехідного банку з передачею йому активів і зобов'язань банку; продажу банку в цілому.

Також у своєму повідомленні ФГВФО нагадує, що потенційний інвестор, який планує брати участь у виведенні Українського професійного банку, зобов'язаний отримати згоду НБУ на придбання істотної участі в банку.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, 29 травня 2015 року до Українського професійного банку було введено тимчасову адміністрацію.

Коментарі
Додати коментар