До новин

У Києві розкрили шахрайську схему з використанням назв ліквідованих банків

31 жовтня, 2018
Події
У Києві розкрили шахрайську схему з використанням назв ліквідованих банків

Столичний шахрай заснував для оборудки ЗАО, назва якого складалася із найменувань двох ліквідованих банків.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Нацполіції.

Зловмисник оформив орендований офіс як відділення банку для VIP-клієнтів, найняв робітницю і розмістив оголошення про обмін валюти за вигідним курсом. При обслуговуванні першого клієнта чоловік зник із грошима потерпілого.

Правоохоронці відшукали афериста, вилучили долари і повернули власнику.

«Під час перевірки ми встановили, що орендований у власника перший поверх одного із будинків на вулиці Жилянській вже переобладнали під фінансову установу. Це був нібито банк, а згідно із документами – закрите акціонерне товариство, яке має назву, що складається із найменування двох ліквідованих банків. Зловмисник кілька разів розміщував оголошення на сайті про те, що банк надає послуги VIP-клієнтам і за вигідним курсом обміняє від 120 до 180 тисяч доларів США. Звичайно, про оборудку мали заздалегідь домовитися у розмові телефоном», - розповідають у поліції.

Згідно з повідомленням, відділення відкрилося о 9 ранку, в офісі знаходилася одна наймана працівниця, яка була і касиром, і менеджером, а також 40-річний уродженець Київщини. Саме йому жінка передала 120 тисяч доларів, які клієнт мав намір обміняти. Чоловік пішов за гривнями і зник.

«Ми відшукали зловмисника, який поїхав із місця події на автомобілі, за кілька кварталів. У салоні машини вилучили долари потерпілого. Тепер встановлюємо всі обставини, а також, чи мав чоловік помічників, причетних до оборудки», - роз’яснюють правоохоронці.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 КК (шахрайство).

Уродженця Київщини затримали. Тепер йому загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Коментарі
Додати коментар