До новин

ФГВФО готовий продавати мільярдні борги олігархів з величезним дисконтом

31 жовтня, 2018
Продаж
ФГВФО готовий продавати мільярдні борги олігархів з величезним дисконтом

Фонд гарантування вкладів фізосіб виставив на продаж 40 кредитних пулів балансовою вартістю від 1 до 1,5 млрд грн (загалом - на 68 млрд грн). При цьому кредитні пули сформовані таким чином, щоб один актив не займав більше половини вартості всього пулу.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інтерв’ю заступниці директора-розпорядника ФГВФО Світлани Рекрут агентству «ЛігаБізнесІнформ».

«Торги починаються з 20% від номіналу (рівень, на якому зупиняються індивідуальні торги, якщо актив ніхто не купив) і ціна знижується до 4% від номіналу. Якщо не було покупців і у пулу, укрупнюємо до 8-10 млрд грн і далі торгуємо їх на голландському аукціоні аж до 0,8% від номінальної вартості», - розповідає вона.

«Поки, на жаль, ми не продали нічого. Проторгувалися не всі - приблизно половина - 25 з 40 пулів, але ми вже розуміємо, що ціна в 4% від номіналу – це, як і раніше, занадто високо для якості наших активів», - каже рекрут.

«Якщо брати середній розмір пулу в 1,5 млрд грн і мінімальну вартість продажу в 4% від номіналу - це 40 млн грн або 1,5 млн доларів. Для професійних учасників - це невеликі гроші. А іноземні інвестори навіть не дивляться на такий маленький для них обсяг», - зазначає представниця фонду.

«Паралельно запустили два процеси: продаж пулів на 1-1,5 млрд через ProZorro.Продажі і великий пул на 8 млрд грн на західному майданчику. Сподіваємося до кінця року порівняти результати і зробити висновки - яка стратегія ефективніша», - зазначила Рекрут.

Коментарі
Додати коментар