До новин

Росія ввела санкції проти 322 українців і 68 компаній

02 листопада, 2018
Законодавство
Росія ввела санкції проти 322 українців і 68 компаній

Прем`єр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову про введення спеціальних економічних заходів стосовно фізичних і юридичних осіб України.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Санкції поширюються на 322 фізичних осіб та 68 юридичних осіб. Повний перелік доступний за посиланням.

Згідно з підписаною постановою, запроваджуються спеціальні економічні заходи, що передбачають блокування (заморожування) безготівкових грошових коштів, бездокументарних цінних паперів і майна на території РФ, а також заборону на перерахування коштів (виведення капіталу) за межі Росії.

Санкції поширюватимуться, зокрема, на суддів Конституційного суду України, депутатів Верховної Ради VIII скликання, великих українських підприємців, чиновників Адміністрації Президента України, керівників виконавчої влади України та великих українських компаній.

Постанова уряду РФ має обсяг 33 сторінки, її опубліковано на сайті уряду РФ.

У санкційний список не потрапив президент Петро Порошенко, але потрапив його син Олексій, прем`єр Володимир Гройсман, глава НБУ Яків Смолій (тоді як потрапив спікер Верховної Ради Андрій Парубій).

Серед представників великого бізнесу в санкційний список не включені, зокрема, Рінат Ахметов, Вадим Новінський, Дмитро Фірташ, Сергій Льовочкін, Ігор Коломойський (але включений його партнер Геннадій Боголюбов).

Коментарі
Додати коментар