До новин

Суд залишив Жеваго без «Океану»

08 червня, 2015
Резонансні справи
Суд залишив Жеваго без «Океану»

Верховний суд України 20 травня відхилив касацію голландської компанії Okean B.V., підконтрольної власнику групи «Фінанси та Кредит» Костянтину Жеваго, що позбавило бізнесмена останнього шансу зачепитися за Миколаївський суднобудівний завод «Океан».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на текст рішення суду, яким володіє редакція.

Такою була відповідь ВСУ на вердикт Вищого господарського суду від 29 жовтня минулого року. Тоді «вишка» залишила в силі рішення попередніх інстанцій: вимоги Okean B.V. до заводу «Океан» на загальну суму 1,06 млрд грн відхилили, найбільшими кредиторами підприємства визнані ТОВ «Консалтинг-Гамма» (1,5 млрд грн). і офшор з Белізу Belmont Industries Inc. (625 млн грн). Суд встановив, що пред'явлені компанією Жеваго вимоги були частково списані суднобудівному заводу в 2007-2008 роках і частково відступлені на початку 2010 року третім особам (частина цих вимог була перекуплена в підсумку компанією Belmont Industries Inc.). А аргументи юристів Okean B.V. про недійсність відповідних договорів ВСУ не сприйняв, оскільки вони не були підкріплені вердиктами судів.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд скасував угоду на 1,5 млрд грн, що призвела до неплатоспроможності заводу «Океан».

Коментарі
Додати коментар