До новин

В Україні стало на один банк менше

07 листопада, 2018
Події
В Україні стало на один банк менше

Національний банк України 6 листопада відкликав банківську та генеральну ліцензії на здійснення валютних операцій у АТ "БМ Банк" та виключив цей банк з Державного реєстру банків.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Нацбанку.

За її даними, це вже шостий банк, який припинив банківську діяльність за власною ініціативою без ліквідації юридичної особи. Раніше ліцензій позбавили ПАТ "ДіВі Банк", ПАТ "КБ "Фінансовий партнер", ПАТ "Апекс-Банк", ПАТ "Промислово-фінансовий банк" та ПАТ "Кредит Оптима Банк".

Регулятор нагадав, що процедура добровільного припинення банківської діяльності стала можливою завдяки прийняттю у березні 2017 року закону про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків.

Якщо за звичайною процедурою банки могли добровільно припинити діяльність лише шляхом повної ліквідації, то тепер акціонери банку можуть прийняти рішення про припинення банківської діяльності та зберегти юридичну особу. Така юрособа може продовжити працювати на ринку фінансових послуг (за умови отримання відповідних ліцензій) або здійснювати інші види господарської діяльності.

Коментарі
Додати коментар