До новин

ВТБ банк хоче ліквідувати ліцензію своєї української "дочки", але не може

09 листопада, 2018
Ліквідація
ВТБ банк хоче ліквідувати ліцензію своєї української "дочки", але не може

ВТБ не виключає подальшого погіршення ситуації з ліквідністю українського дочірнього банку при збереженні існуючих обмежень за судовим рішенням.

Про це повідомив керівник фінансового департаменту, старший віце-президент ВТБ Дмитро П’янов, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на передає Інтерфакс-Україна.

"Ми повинні були відбити цей фактор. Ми оскаржуємо це рішення (Апеляційного суду Києва - ред) в судах вищих інстанцій, наш дочірній банк в Україні заперечує це рішення. Якщо всі обмеження будуть зняті, банк продовжить свою діяльність. З точки зору збереження цієї юридичної ситуації ми не виключаємо і можливого подальшого погіршення ситуації з ліквідністю", - сказав П’янов.

ВТБ хотів би здати ліцензію українського банку, але не може цього зробити в силу судових обмежень і виконання всіх зобов'язань перед клієнтами.

"В силу цих юридичних обмежень у випадку з ВТБ банк (Україна) маємо суттєві обмеження щодо реалізації цього плану (продажу активів для виконання зобов'язань - ред). Ми б хотіли це зробити (здати ліцензію - ред), але сьогоднішнє існуюче судове рішення цього нам не дає", - додав П’янов.

Нагадаємо, 5 листопада "ВТБ Банк" був змушений ввести комісії та ліміти на зняття готівки, що спрямовано на стримування відтоку коштів клієнтів.

Раніше повідомлялося, що апеляційний суд Києва наклав арешт на акції дочірніх підприємств "ВТБ", "Промінвестбанку" та "Сбербанку". Позивачами виступили близько 18 українських компаній і колишній керівник націоналізованого "Приватбанку" Олександр Дубілет, які заявили про втрату своїх активів в Криму після окупації Росією.

Банки одразу подали касаційні скарги на рішення Апеляційного суду Києва про арешт їхніх акцій.

Коментарі
Додати коментар