До новин

Конкурент Tesla опинився на межі банкрутства і шукає інвесторів

09 листопада, 2018
Банкрутство підприємств
Конкурент Tesla опинився на межі банкрутства і шукає інвесторів

Компанія Faraday Future, яка спеціалізується на виробництві розумних електромобілів, опинилась на межі банкрутства через безвідповідальний китайський холдинг Evergrande. Раніше компанію позиціонували як перспективного конкурента Tesla.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ТСН.

Стартапу довелося звільнити частину співробітників, а керівництво тимчасово відмовився від зарплати, пише Electrek.

Історія почалася ще в перші місяці 2018 року, коли китайський холдинг зголосився взяти 45% акцій компанії. Evergrande погодився заплатити за них 2 млрд доларів. При цьому, китайці заплатили перший внесок у розмірі 800 млн доларів із зобов'язанням виплатити решту у перспективі.

Але холдинг так і не заплатив Faraday Future більше жодного цента. Власникам стартапу довелося шукати інших інвесторів, щоб утримати компанію на плаву. Проте, в компанії повідомили, що представники холдингу всіляко заважали залучити кошти.

Як результат, Faraday Future подала до суду на Evergrande і отримала дозвіл на розірвання договорів та пошук інвесторів.

Тим не менш стартапу довелося звільнити безліч працівників, а керівництво на час кризи погодилося працювати за символічний один долар на місяць.

Раніше повідомлялося, що Власникам Tesla дозволили ремонтувати електрокари самостійно Власникам Tesla дозволили ремонтувати електрокари самостійно власникам Tesla дозволили самостійно ремонтувати електрокари. На сайті Tesla опублікували каталог деталей з інструкціями для заміни.

Коментарі
Додати коментар