До новин

Верховний Суд частково задовольнив касацію ФГВФО і Радикал Банку щодо кредитів на 770 мільйонів

12 листопада, 2018
Резонансні справи
Верховний Суд частково задовольнив касацію ФГВФО і Радикал Банку щодо кредитів на 770 мільйонів

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду постановою від 6 листопада 2018 року частково задовольнив касаційні скарги Фонду гарантування вкладів фізичних осіб і Радикал Банку у справі про визнання недійсним договору відступлення прав вимоги за кредитним портфелем на суму 770 млн гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду.

Тим самим рішення Господарського суду Київської області від 11 квітня 2018 року і постанову Київського апеляційного господарського суду від 27 червня 2018 було скасовано, а справу направлено на новий розгляд до Господарського суду Київської області.

Напередодні запровадження до Радикал Банку тимчасової адміністрації топ-менеджментом банку спільно з ТОВ «КУА «АРБ «Інвестменс» було виведено з-під контролю банку кредитний портфель на суму понад 769,7 млн гривень.

З метою приховування намірів виведення активів із банку його колишнім керівництвом було підготовлено низку документів, які суперечили статуту банку в частині повноважень колегіальних органів і сприяли відображенню неправдивих відомостей щодо кредитного портфеля в балансі банку.Фонд і Радикал Банк сподіваються, що результатом нового розгляду справи стане винесення судами рішення в інтересах кредиторів банку - будуть відновлені права банку як єдиного істинного кредитодавця за кредитними договорами, що в подальшому дасть можливість, зокрема стягнути заборгованість із позичальників, а отримані кошти спрямувати на задоволення вимог кредиторів банку.

Як повідомлялось, з 10 липня 2015 року Фонд гарантування вкладів запровадив тимчасову адміністрацію в Радикал Банку. 9 листопада 2015 НБУ вирішив ліквідувати Радикал Банк.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ліквідацію Радикал Банку продовжили на рік.

Коментарі
Додати коментар