До новин

У Приватбанку частка непрацюючих кредитів становить 85%

12 листопада, 2018
Борги
У Приватбанку частка непрацюючих кредитів становить 85%

У Приватбанку частка непрацюючих кредитів становить 84,5% і вирішити цю проблему наявним інструментарієм неможливо.

Про це в коментарі DT.UA сказав голова наглядової ради Приватбанку Енгін Акчакоча, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Ми проводили багато консультацій та аналітичної роботи, прораховували варіанти і витрати, у тому числі на роботу колекторів. Запропонована програма реструктуризації — не поступка сотням тисяч клієнтів, а чіткий прорахунок економічно виправданого алгоритму роботи фінансової установи, виходячи з оцінки фінансового стану позичальника та перспектив юридичної роботи із заборгованістю», - сказав Акчакоча.

За його словами, мова більшою мірою йде про проблеми штрафів і пені, що накопичилися, обсяг яких багаторазово перевищує суму самих кредитів і нарахованих відсотків.

«Це кошти, які неможливо стягнути з позичальника через його фінансовий стан або відсутність застав. Наявність таких зобов'язань лише спотворює реальний фінансовий стан банку», - каже голова Наглядової ради.

«Я б дуже стримано говорив про економічний ефект запропонованої програми: коли вона буде імплементована, Приватбанк зменшить портфель проблемних роздрібних кредитів на 10%», - заявив Акчакоча.

«Для нас важливішими є створення якісно нових методик і практик, напрацювання практичного досвіду роботи з токсичними клієнтами, що називається, «в польових умовах», і, нарешті, нам важливий зворотний зв'язок з боку інших банків, насамперед державних. Ми даємо їм сигнал: немає нерозв'язних проблем, якщо ці проблеми розглядаються належним чином і адекватно, - зазначає співрозмовник.

«Приватбанк завжди буде шукати взаємоприйнятні рішення для своїх клієнтів, але Приватбанк ніколи не стане Дідом Морозом. Нас чекає копітка робота — моніторинг ходу реалізації програми реструктуризації, ретельне відпрацювання методик і технологій, злагоджена робота всіх служб великого професійного колективу Приватбанку», - підсумував він.

Раніше повідомлялося, що Приватбанк планує реструктуризувати 300 тисяч кредитів фізосіб.

У Приватбанку розповіли, чого варте обслуговування «токсичного» портфеля.

Коментарі
Додати коментар