До новин

Верховний суд визнав міськраду на Херсонщині винною у фіктивному банкрутстві місцевого КП

16 листопада, 2018
Банкрутство підприємств
Верховний суд визнав міськраду на Херсонщині винною у фіктивному банкрутстві місцевого КП

Верховний суд України залишив без задоволення касаційну скаргу Каховської міської ради, що на Херсонщині, на два попередні рішення судів і залишив їх без змін.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Новий день».

Тим самим ВС підтвердив, що саме Каховська міськрада і її виконавчий комітет винні “у фіктивному доведені до банкрутства активно діючого КП “Наш дім”. Ще в квітні, виконуючи відповідну ухвалу господарського суду Херсонської області від 13 листопада 2017 року і постанову Одеського апеляційного господарського суду від 20 березня п. р. міська рада виділила з бюджету громаду 2 565 652 гривень для ліквідації боргів КП “Наш дім” перед кредиторами. Ці гроші були сплачені за рахунок дитячих садків, шкіл і інших соціальних об’єктів міста, яким довелося затягувати паски і відкласти частину запланованих ремонтних робіт і давно обіцяну заміну вікон на невизначений термін.

Цікаво, що в касаційній скарзі представники Каховської міськради заявили, що звинувачення у доведенні до фіктивного банкрутства є лише припущенням, “які не грунтуються на положеннях чинного законодавства України і не можуть бути прийняті в якості доказів у спірних правовідносинах”. Проте ці доводи суд визнав безпідставними.

Нагадаємо, що про ймовірність саме такого фіналу в історії з банкрутством КП “Наш дім” “Новий день” попереджав і писав багато разів, починаючи з сумнозвісного старту “комунальної реформи” в Каховці в 2011 році. Її головними ініціаторами стали заступник міського голови Каховки Іван Орєхов і тодішній депутат Каховської міськради від Партії регіонів, а нині голова постійної комісії з питань бюджету та фінансів Херсонської обласної ради Павло Філіпчук, про що останній неодноразово публічно заявляв у пресі і на сесіях Каховської міськради. До речі, саме невирішення питань погашення фінансової заборгованості реформованих комунальних підприємств міста перед державою стало однією з основних причин виключення Філіпчука з лав Партії регіонів у 2013 році.

Коментарі
Додати коментар