До новин

Експерт прогнозує можливе банкрутство Сміли

16 листопада, 2018
Борги
Експерт прогнозує можливе банкрутство Сміли

Є ймовірність, що через відсутність тепла у Смілі Черкаської області відбудуться перевибори керівництва в місті. Також можливо, що буде розглядатися питання щодо використання абсолютно всього майна міста як застави для погашення цієї заборгованості. Тому існує велика ймовірність того, що цей орган місцевого самоврядування з таким підходом у майбутньому буде оголошено банкрутом.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK заявив кандидат юридичних наук, експерт із питань ЖКГ Українського інституту аналізу та менеджменту політики Андрій Нікончук, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Гість програми, коментуючи відсутність теплопостачання у Смілі, зазначив, що мешканці міста однозначно не будуть сплачувати 50 мільйонів гривень, які компанія-посередник заборгувала перед «Нафтогазом». А усі перемовини щодо сплати грошей повторно, за словами Нікончука, це відтягування часу.

«Я дозволю собі спрогнозувати розвиток подій на найближчі два тижні у Смілі. Перше – буде прийнято рішення щодо перевиборів, щодо введення перемовин державного управління в цьому органі місцевого самоврядування. Друге – будуть призначені перевибори усього спектру депутатського складу органу місцевого самоврядування. Третє – буде обрана людина, яка буде відповідальна за наведення ладу. Це буде не місцева влада», – зазначив Андрій Нікончук.

Паралельно з цим, вважає експерт, у Смілі відновлять теплопостачання.

«Але можливо, що буде розглядатися питання щодо використання абсолютно всього майна міста як застави для погашення цієї заборгованості. Бо з людей стягнути цю суму неможливо. Ні з точки зору справедливості, ні технічно. Вони за це платити не будуть. Тому існує велика ймовірність того, що цей орган місцевого самоврядування з таким підходом у майбутньому буде оголошено банкрутом. У нього позабирають усе й порозпродують. Це найгірший сценарій. Тому сподіваюся, що влада візьме на себе відповідальність і цього вдасться уникнути», – додав гість програми і наголосив, що саме влада країни мала би відреагувати на ті «сигнали», які раніше лунали зі Сміли.

Нагадаємо, з 12 листопада у місті Сміла Черкаської області запровадили надзвичайний стан через відсутність опалення. Відповідне рішення ухвалила міськрада Сміли.

Без тепла залишилися не тільки житлові будинки, а й лікарні, дитячі садки та школи 80-тисячного міста.

Постачання тепла у Смілі Сміла третій рік поспіль виявилась неготовою до опалювального сезонуСміла третій рік поспіль виявилась неготовою до опалювального сезонузатримують не вперше. Проблеми виникли після розірвання договору два роки тому з приватною компанією «Смілаенергоінвест», яка постачала тепло містянам протягом восьми років. Все майно передали комунальному підприємству.

Коментарі
Додати коментар