До новин

НБУ оштрафував Укрсоцбанк на 30 млн грн за видачу понад мільярда готівки без належної перевірки

04 грудня, 2018
Резонансні справи
НБУ оштрафував Укрсоцбанк на 30 млн грн за видачу понад мільярда готівки без належної перевірки

Національний банк України у листопаді наклав на ПАТ «Укрсоцбанк» штраф у розмірі 30 млн 454,928 тис гривень за фінансові операції з видачі готівки в сумі понад 1 млрд грн на підставі документів з ознаками фіктивності або взагалі без будь-яких підтверджуючих документів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Інтерфакс-Україна.

Нацбанк також виніс банку письмове застереження, в тому числі, за порушення вимог щодо ідентифікації, верифікації та вивчення клієнтів банку - публічних осіб, їх близьких або пов'язаних з ними осіб; за незабезпечення виявлення фінансових операцій, що підлягають обов'язковому фінансовому моніторингу; за порушення порядку зупинення фінансових операцій; за невиконання обов'язки відмовити в проведенні фінансових операцій; за порушення порядку реєстрації фінансових операцій, а також за порушення порядку подання спеціально уповноваженому органу інформації.

Крім Укрсоцбанку, НБУ також оштрафував ПАТ «Місто Банк» на 4,227 млн ​​грн за здійснення ризикової діяльності в сфері фінансового моніторингу щодо операцій клієнтів.

Банк, зокрема, регулярно супроводжував операції з переведення в готівку коштів на суми, які в десятки разів перевищували заявлені клієнтами доходи, а також операції з переказу на рахунки юридичних осіб з ознаками фіктивності коштів з рахунку клієнта, які були отримані внаслідок операцій купівлі-продажу цінних паперів , емітенти яких фігурують в кримінальному провадженні як емітенти «сміттєвих» цінних паперів.

Крім того, Нацбанк виніс Місто Банку письмові застереження за незабезпечення виявлення фінансових операцій, що підлягають фінансовому моніторингу.

Міра впливу у вигляді у вигляді письмового застереження була застосована також щодо АТ «Райффайзен Банк Аваль». Підставою послужило невиконання обов'язку проводити первинний фінансовий моніторинг операцій, учасниками або вигодонабувачами яких є громадські діячі, їх близькі або пов'язані з ними особи. в порядку, визначеному для клієнтів високого ризику.

Коментарі
Додати коментар