До новин

НБУ: Воєнний стан не вплинув на роботу банків

04 грудня, 2018
Законодавство
НБУ: Воєнний стан не вплинув на роботу банків

Банківська система на сьогоднішній день стабільна, введення воєнного стану в країні не вплинуло на роботу фінустанов.

Про це заявила перший заступник глави Національного банку України Катерина Рожкова під час брифінгу, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Дзеркало тижня.

«Відтоки по банківській системі відсутні. У мене поки що відсутні дані за п'ятницю 30 листопада, але обсяг строкових депозитів не змінився в цілому по банківській системі, якщо порівнювати стан за тиждень до введення воєнного стану і останні дані, які ми бачили на ранок п'ятниці", - сказала вона.

Рожкова уточнила, що ліквідність банківської системи в даний час коливається між 72-75 млрд грн. Звернення банків за підтримкою ліквідності відсутні.

"Коливання, які ми бачили, це були коливання поточних залишків. Але їм характерні коливання, які абсолютно не пов'язані з панічними настроями", - підкреслила перший заступник глави НБУ.

За її словами, в перші два дні після введення воєнного стану колл-центри банків працювали більш інтенсивно, оскільки надходило дуже багато запитань від населення. Також у перші дні після введення воєнного стану спостерігалася підвищена чутливість населення до ситуації на валютному ринку. Однак на сьогоднішній день ситуація стабілізувалася.

Нагадаємо, що 26 листопада Верховна Рада проголосувала за введення воєнного стану терміном на 30 днів у Донецькій, Луганській, Вінницькій, Харківській, Сумській, Чернігівській, Миколаївській, Запорізькій, Херсонській, Одеській областях, а також у внутрішніх водах України в акваторії Азовського моря.

Коментарі
Додати коментар