До новин

Збанкрутілий завод «Океан» продали в 10 разів дешевше за стартову ціну

04 грудня, 2018
Продаж
Збанкрутілий завод «Океан» продали в 10 разів дешевше за стартову ціну

Цілісний майновий комплекс ПАТ Миколаївський суднобудівний завод Океан купило через аукціон ТОВ «Торговий дім Аннона» за 122,195 млн грн.

Про це виданню УНІАН розповіла ліквідатор підприємства Ірина Сербін, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Спочатку стартова ціна підприємства становила 1,8 млрд грн, але після декількох аукціонів перед сьогоднішніми торгами вона знизилася до 1,16 млрд грн. Самі торги проходили зі зниженням початкової вартості.

Миколаївський суднобудівний завод Океан спеціалізується на виробництві і ремонті контейнеровозів, танкерів, буксирів, барж водотоннажністю до 350 тисяч тонн. Підприємство розташоване в південній частині міста Миколаєва на лівому березі річки Південний Буг з відкритим виходом до Чорного моря.

З 2012 року завод знаходиться в складному фінансовому становищі.

9 вересня 2016 року Печерський райсуд Києва наклав арешт на рухоме і нерухоме майно ПАТ НСЗ «Океан» і передав його на відповідальне зберігання директору ТОВ «Океан-Судноремонт», президенту ПАТ НСЗ «Океан» в 2010-2011 рр. Леоніду Шумило. У листопаді того ж року Апеляційний суд Києва скасував це рішення. У той же час генпрокурор Юрій Луценко в вересні 2017 року заявляв про намір повернути в держвласність завод Океан.

У серпні 2018 року Міністерство юстиції та Вищий господарський суд України оприлюднили офіційне оголошення про продаж відповідно до закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ПАТ Миколаївський суднобудівний завод «Океан» на відкритих торгах за стартовою ціною 1 млрд 818,39 млн грн. За даними ліквідатора, в цій сумі понад 91 млн грн склала заборгованість по заробітній платі підприємства.

Коментарі
Додати коментар