До новин

Активи трьох збанкрутілих банків на 6,5 млрд грн виставили на продаж із залученням DebtX

04 грудня, 2018
Продаж
Активи трьох збанкрутілих банків на 6,5 млрд грн виставили на продаж із залученням DebtX

Пул на 6,5 млрд грн з заставних активів НБУ виставлено на продаж із залученням ТОВ «Дебтекс Україна».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

На продаж виставлено лот активів, що обліковуються на балансі банків у стадії ліквідації АТ «ЄВРОГАЗБАНК», ПАТ «КБ «АКТИВ-БАНК» та АТ «ЗЛАТОБАНК».

До складу пулу ввійшли, зокрема, активи з агросектору, земля, готель зі СПА комплексом в Трускавці.

Усі активи, що потрапляють до складу пулу були неодноразово виставлені на індивідуальні торги у системі ProZorro.Продажі. І навіть після пониження ціни до 20% від номіналу не були продані.

У даному випадку торги будуть відбуватись вперше з пониженням ціни від 20% до 4% від номіналу.

Електронний аукціон розпочинається 19 грудня з 9-30 год. до 10-00 год.

Автоматичне покрокове зниження ціни лоту – розпочинається в проміжок часу з 9-30 год. до 10-00 год. та завершується в проміжок часу з 16-15 год. до 16-45 год. Більш докладну інформацію дивіться в паспорті відкритих торгів.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб цим пулом починає другий етап продажу заставних активів НБУ із залученням міжнародних радників у межах спільного «пілотного проекту» з НБУ, який розпочався ще минулого року. До реалізації  залучена  компанія ТОВ «Дебтекс Україна» (дочірня компанія DebtX). В її функції входить вибір найкращої стратегії продажу і організація торгів.

Коментарі
Додати коментар