До новин

Нацбанк оцінив можливі збитки від блокади Керченської протоки

05 грудня, 2018
Збитки
Нацбанк оцінив можливі збитки від блокади Керченської протоки

У Нацбанку підрахували, що у разі блокади Керченської протоки під загрозою перебувають поставки продукції на кілька десятків мільйонів доларів.

Про це заявив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на LIGA.net.

Загалом через порти Азовського моря проходить 30% українського металургійного експорту на суму близько $230 млн на місяць.

«Ускладнення в регіоні ми почали помічати десь на початку третього кварталу, - сказав Сологуб. ​​- Але тут складно оцінити, що саме має вирішальний вплив: є ще фактор погодних умов. Поки ми не можемо сказати, що впливає сильніше».

За словами заступника голови НБУ, українські агровиробники практично не працюють через порти Азовського моря. «Це приблизно 2-3% всього експорту АПК», - уточнив він. За даними Мінінфраструктури, від 2014 року втрати України через блокування і затримок кораблів в Азовському морі склали 6 млрд грн грн.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру «Яни Капу» і двом катерам «Бердянськ» і «Нікополь». Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем «Дон». Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому, за даними української влади, Українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ РФ, двоє військових постраждали – ВМС ЗСУ Українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ РФ, двоє військових постраждали – ВМС ЗСУ поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон.

Коментарі
Додати коментар