До новин

Приазовський держлісгосп боїться банкрутства через нові закони

10 червня, 2015
Банкрутство підприємств
Приазовський держлісгосп боїться банкрутства через нові закони

Державне підприємство «Приазовське лісове господарство», за яким ще в 1963 році був закріплений державний заказник «Білосарайська коса» площею близько 400 га, згідно з нововведеннями у податковому законодавстві, повинен щорічно платити в Мелекінську сільраду 600 тис. гривень земельного податку, що ставить господарство на межу банкрутства.

Про це заявив директор ДП Ігор Москаленко, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на місцевий сайт 0629.

За його словами, до 1 січня цього року законодавчо було передбачено пільги зі сплати податку за територію заповідного фонду, що знаходиться в постійному користуванні державних підприємств, але з 1 січня 2015 року, у зв'язку з внесенням змін до Податкового кодексу, функція про надання пільги з оплати земельного податку покладена на місцеві влади.

«Дохід нашого підприємства за рік становить близько 700 тисяч гривень, з цих грошей ми не тільки платимо зарплату працівникам, набуваємо матеріали для посадки, але і перераховуємо кошти до бюджетів усіх рівнів. Якщо в рік доведеться віддавати 600 тисяч гривень, то ми нічого цього зробити не зможемо, і така ситуація призведе до банкрутства підприємства», - розповідає Москаленко.

Коментарі
Додати коментар