До новин

«Укрнафта» не пустила державних аудиторів до себе на перевірку

07 грудня, 2018
Резонансні справи
«Укрнафта» не пустила державних аудиторів до себе на перевірку

Журналіст експертної організації StateWatch Ольга Євстігнєєва оприлюднила лист Державної аудиторської служби про недопускт Публічним акціонерним товариством «Укрнафта» фахівців для перевірки діяльності компанії за період 2015-2018 років.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Економічну правду.

У документі зазначено, що ДАС запланувала перевірити «Укрнафту» в другому кварталі цього року. Однак, в червні аудитори не змогли потрапити на підприємство з державною часткою.

«ПАТ «Укрнафта» не допустило фахівців Держаудитслужби до проведення зазначеного аудиту, про що складено відповідний акт, проінформовано Кабінет Міністрів та публічне акціонерне товариство «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України», - йдеться далі в документі.

Нагадаємо, нещодавно «Укрнафта» звернулася до суду з вимогою зобов'язати Антимонопольний комітет знищити частину матеріалів антимонопольного розслідування, проведеного стосовно консолідованої мережі АЗС групи «Приват» Ігоря Коломойського, що складається з 1625 станцій.

Дані матеріали АМКУ отримав від Національного антикорупційного бюро, яке проводить власне розслідування.

У жовтні представники «Нафтогазу» повідомили, що «Укрнафта» саботує проведення аудиту компанією KPMG. У Укрнафті цю інформацію заперечують. 

Компанії «Нафтогаз України» належить 50% + 1 акція «Укрнафти». Групі компаній, пов'язаних з колишніми акціонерами «Приватбанку», серед яких зокрема Ігор Коломойський - близько 42% акцій.

За даними Держреєстру судових рішень, НАБУ розслідує як мінімум дві кримінальні провадження щодо «Укрнафти». Перше зареєстровано 16 квітня 2015 року і стосується виведення коштів через нафтові аукціони, друге - від 28 квітня 2015 року і стосується ухилення від сплати податків при операціях купівлі-продажу нафтопродуктів.

Коментарі
Додати коментар