До новин

НБУ призначив нового голову департаменту супроводження кредитів

10 червня, 2015
Законодавство
НБУ призначив нового голову департаменту супроводження кредитів

Національний банк України 9 червня 2015 року призначив Тетяну Лойченко на посаду голови департаменту супроводження кредитів.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Нацбанку.

46-річна Лойченко впродовж 1996 – 2013 років займалася питаннями кредитування та кредитного аналізу й експертизи в різних банках («Трансбанк», «Київ», «Укрсоцбанк», «Укрсиббанк», «ХФБ Україна», «УніКредит Банк»), пройшовши шлях від провідного економіста до директора управління кредитних ризиків.

З 2013 року і до призначення в Національний банк вона обіймала посаду заступника директора з питань стратегічного розвитку ТОВ СП «Метал Холдинг».

Нагадаємо, що департамент супроводження кредитів Національного банку України виконує функції із забезпечення моніторингу повернення банками стабілізаційних кредитів, отриманих від Національного банку України.

На новій посаді Лойченко обіцяє підтримувати ліквідність лише платоспроможних банків, у яких є затверджені плани докапіталізації, оцінена провідною міжнародною аудиторською компанією застава, ефективний кризис-менеджмент та які дотримуються вимог законодавства щодо прозорої структури власності.

«Постійний, систематичний нагляд та контроль за виконанням банками-позичальниками умов кредитного договору дадуть змогу виявляти і запобігати виникненню загроз неповернення кредитних коштів та вжиття необхідних заходів, що, у свою чергу, має позитивно позначитися на стані банківського сектору», – додала вона.

Коментарі
Додати коментар