До новин

Конкурс з продажу «Центренерго» скасували

12 грудня, 2018
Продаж
Конкурс з продажу «Центренерго» скасували

Фонд державного майна скасував конкурс з приватизації компанії «Центренерго», який повинен був відбутися 13 грудня.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав експерт з питань енергетики Андрій Герус. Джерела Економічної правди підтвердили, що рішення про скасування конкурсу буде оголошено незабаром, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

За інформацією співрозмовника, наразі готується рішення про скасування конкурсу.

«Офіційне повідомлення буде найближчим часом», - сказав він.

За даними співрозмовника, формальною причиною для скасування конкурсу буде те, що один з учасників пов'язаний з Росією.

«Конкурс не може відбутися якщо в ньому братиме участь тільки одна компанія», - додав він.

Фонд держмайна мав намір продати державний пакет акцій «Центренерго» (78,2% акцій) на аукціоні з початковою ціною 5,9 млрд гривень.

Раніше повідомлялося про зацікавленість в участі у конкурсі принаймі п'яти учасників. Втім, як стало відомо пізніше, тільки двоє з них внесли обов'язковий платіж для участі - фірма «смотрящего» за вугільною промисловістю Віталія Кропачева та білоруське підприємство «Нафтобітумний завод».

Радником з приватизації ПАТ «Центренерго» є польський підрозділ компанії EY — Ernst&Young z Corporate Finance sp.k.

«Центренерго» є одним із провідних виробників електроенергії в Україні. Держава володіє 78,289% акцій компанії. До складу компанії входять три теплові електростанції - Вуглегірська, Зміївська та Трипільська, їхня сумарна встановлена проектна потужність становить 7665 МВт - 14% генеруючої потужності України.

«Центренерго» постачає електроенергію в Київську, Харківську і Донецьку області.

«Центренерго» в 2017 році збільшило чистий прибуток в 4,9 рази в порівнянні з 2016 роком - до 1,9 млрд гривень, чистий дохід - на 2,1%, до 10,9 млрд гривень, валовий прибуток - на 19,3 %, до 2,5 млрд гривень.

Нагадаємо, згідно з останніми змінами до держбюджету-2018, в міністерстві фінансів очікують, що до кінця 2018 року приватизація принесе в бюджет 18,8 млрд грн замість початково запланованих 21,3 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар