До новин

Сергій Алєксєєв: ми ініціюємо зміни до Податкового кодексу щодо відміни податку на прибуток з прощених боргів фізосіб

12 грудня, 2018
Законодавство
Сергій Алєксєєв: ми ініціюємо зміни до Податкового кодексу щодо відміни податку на прибуток з прощених боргів фізосіб

Народний депутат України Сергій Алєксєєв виступив ініціатором внесення змін до Податкового кодексу України щодо відміни податку на прибуток з суми прощених боргів фізичних осіб, які пройшли процедуру банкрутства.

Про це Сергій Алєксєєв заявив в ефірі «Доброго ранку, Країно» на телеканалі «Ера».

«Це питання досі неврегульоване – питання оподаткування фізичних осіб-банкрутів. Якщо людині списується борг, податкова вважає це прибутком і зобов’язує людину сплатити 18% податку на прибуток з цієї суми. Вибачте, але це - маразм! Людина знаходиться в скрутному становищі, вона не може розрахуватися з боргами, проходить процедуру банкрутства та її борги списуються. Потім приходить податкова й говорить, будь-ласка, з Вас ще 18% від суми прощеного боргу», - пояснює Сергій Алєксєєв.

На думку народного депутата, таке становище є неприпустимим. Його треба виправити законодавчо. І зробити це якнайшвидше. В іншому випадку процедура банкрутства фізичних осіб повністю втрачає сенс.

«Тому ми разом  з іншими співавторами нового Кодексу про банкрутство, в тому числі з моїм колегою Русланом Сидоровичем, стали ініціаторами внесення змін до Податкового кодексу, щоб такого не було. Якщо людина пройшла процедуру банкрутства, вона й так багато втратила,  і цей податок не повинен нараховуватися. Це дуже й дуже важливо!», - підкреслює Сергій Алєксєєв.

Народний депутат наголошує, що затягувати з цим питанням ніхто не буде. Його треба вирішити якомога швидше.

«Дуже важливо прийняти ці зміни ще до завершення цієї каденції  Верховної Ради. За наступні шість місяців це питання ми маємо вирішити», - заявив Сергій Алєксєєв.

Подивитися ефір можна ТУТ

Коментарі
Додати коментар