До новин

На активи і пасиви ВТБ Банку претендують банки Ахметова, Тігіпка і Фрідмана - РосЗМІ

14 грудня, 2018
Банкрутство фінустанов
На активи і пасиви ВТБ Банку претендують банки Ахметова, Тігіпка і Фрідмана - РосЗМІ

На активи та пасиви ВТБ Банку є три претенденти - ПУМБ Ріната Ахметова, Таскомбанк Сергія Тігіпка та Альфа-Банк Михайла Фрідмана.

Про це пише російський “Коммерсант” з посиланням на джерела, близькі до НБУ, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Як запевняє російське видання, цю інформацію підтвердили кілька джерел, близьких до банків.

Також зазначається, що жодний з потенційних інвесторів не розглядає варіант придбання всього ВТБ Банку.

12 грудня Таскомбанк публічно підтвердив інформацію про участь в конкурсі на виведення ВТБ Банку з ринку.

Нагадаємо, 6 грудня Київський апеляційний суд зняв арешт з майна ВТБ Банку, який був накладений на вимогу "приватівців".

За даними НБУ, на балансі ВТБ Банку є інвестиційна нерухомість на 2,5 млрд грн. Як повідомлялося, йдеться не лише про центральний офіс банку, але й, зокрема, недобудований офісний центр + ЖК на вул. Олеся Гончара (Київ), ТРЦ "Магелан" (Харків), бізнес-центр "Сигма", "Інком" (обидва - Київ) тощо.

За даними Нацбанку, на 01.11.2018 обсяг загальних активів ВТБ Банку (до вирахування сформованих резервів) становив 26 млрд грн, а обсяг чистих активів (після вирахування резервів) - 7,6 млрд грн.

Обсяг вкладів фізосіб - 1,85 млрд грн, юросіб - 1,83 млрд грн, банків - 2,37 млрд грн (причому за даними звітності банку, на 01.10.2018 з цих коштів 2 млрд грн - це були кошти групи ВТБ).

Коментарі
Додати коментар