До новин

Екс-власника банку-банкрута «Стандарт» оголошено в розшук

18 грудня, 2018
Банкрутство фінустанов
Екс-власника банку-банкрута «Стандарт» оголошено в розшук

Колишнього власника банку «Стандарт» оголошено в розшук та отримано дозвіл суду на його затримання.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

«Власники та службові особи ПАТ «КБ «СТАНДАРТ» у 2013-2015 роках ... організували протиправну схему здійснення незаконних фінансових операцій з видачі кредитних коштів», - заявили у Фонді.

«У результаті – шляхом прийняття неправомірних рішень про видачу кредитних коштів на завідомо незаконно відкриті рахунки підконтрольних фіктивних суб'єктів господарювання та за наданими підробленими первинними документами, було ухвалено низку рішень щодо надання банком кредитів у сумі понад 903,8 млн грн підконтрольним суб’єктам господарювання з ознаками фіктивності», - йдеться у повідомленні.

За словами представників ФГВФО, кредитні кошти, отримані суб’єктами господарювання, перераховувались на рахунки підприємств з ознаками фіктивності та підставних фізичних осіб, з метою конвертації безготівкових коштів у готівкові та зняття їх у касах банківських установ, оплати за фіктивними валютними контрактами.

«Схема з видачі кредитів виглядала так: кошти за кредитними договорами надавались фактично без забезпечення з умовою свого роду «відтермінованого» надання забезпечення у строк до кінця місяця. В останні дні місяця «на папері» оформлювалося забезпечення, яке уже в перші дні наступного місяця – звільнялось банком від обтяження», - розповіли у Фонді.

Коментарі
Додати коментар