До новин

Дельта Банк може стягнути з позичальника 23 мільйони

18 грудня, 2018
Борги
Дельта Банк може стягнути з позичальника 23 мільйони

АТ «ДЕЛЬТА БАНК» поновило право іпотекодержателя на комплекс будівель, що є забезпеченням за кредитом на суму майже 23 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Протягом 2018 року у судовому та позасудовому порядку АТ «Дельта Банк» вдалося поновити права іпотекодержателя за низкою договорів іпотек, які забезпечують виконання зобовʼязань крупних позичальників. Загальна заборгованість за договорами сягає 2,5 млрд грн. Одна із останніх важливих перемог – 13 листопада 2018 року набрало законної сили рішення Господарського суду Вінницької області у справі № 902/315/18, згідно з яким поновлено обтяження іпотекою розташованого у Вінницькій області комплексу будівель та споруд, нежитлових будівель та приміщень, які забезпечували кредит консервного комбінату. Заборгованість за цим кредитом становить близько 23 млн грн.

Наразі рішення суду виконано, обтяження поновлені у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

АТ «Дельта Банк» постійно проводиться робота із підвищення якості кредитного портфелю, зокрема, щодо поновлення забезпечення кредитів іпотекою. Зазначені дії надають можливість банку як забезпечити належну процедуру стягнення заборгованості за кредитами, так і здійснити продаж майнових прав за цими кредитами разом з іпотекою, що сприятиме підвищенню інвестиційної привабливості активів при продажу. Отримані від реалізації активів коштів спрямовуються на задоволення вимог кредиторів банку.

Коментарі
Додати коментар