До новин

НСЗ «Океан» відпрацьовує плани щодо участі в оборонних програмах

19 грудня, 2018
Санація
НСЗ «Океан» відпрацьовує плани щодо участі в оборонних програмах

ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан» готує плани щодо участі в оборонних держпрограмах судновиробництва України по відновленню боєздатності ВМСУ в умовах нарощування військової присутності РФ в Азовсько-Чорноморському басейні.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Інтерфакс-Україна.

Як повідомив на прес-конференції у вівторок в Миколаєві екс-начальник Миколаївського морського торгового порту, лідер миколаївської бізнес-групи по відродженню НСЗ «Океан» Василь Капацина, технологічний потенціал суднобудування відкриває перед підприємством широкі можливості щодо участі в держоборонзамовленні (ДОЗ) в інтересах ВМСУ і новий власник і менеджмент суднозаводу ставлять своїм завданням реалізацію цього потенціалу.

Капацина визнав передчасним на даному етапі питання про участь НСЗ «Океан» в оборонній держпрограмі «корвет», уточнивши, «Океан» - це єдиний суднозавод в Україні, який може гнути сталевий лист товщиною 120 мм.

«Головне - забезпечити дотримання особливого режиму секретності. Це те, чим ми зараз займаємося», - сказав він.

В.Капацина також особливо акцентував, що інвестиційні плани нового менеджменту НСЗ «Океан» практично поставлені під загрозу зриву в зв'язку з внесенням нового власника підприємства Ігоря Волошина в зареєстрований у Верховній Раді на початку грудня народними депутатами «ВО» Свобода «проект антиросійського списку санкцій.

Як заявив Капацина, інвестиційними планами команди по відродженню НСЗ «Океан» «нанесена важка рана, майже смертельна».

Розійшлася по світовим економічним ЗМІ новина викликала крайнє занепокоєння потенційних інвесторів, які в даній ситуації «призупинили всі дії», повідомив він.

ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод» Океан «(до квітня 2011 року -» Вадан Ярдс Океан «, до грудня 2008-го - Damen Shipyard's Okean, до лютого 2001 го -» Суднобудівний завод «Океан») спеціалізується на виробництві і ремонті контейнеровозів, танкерів, буксирів, барж водотоннажністю до 350 тис. тонн.

На початку грудня 2018 року по підсумками другого повторного відкритого аукціону, ЦВК ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод» Океан «, що знаходився до останнього часу під контролем погоджує на ринку з екс-міністром енергетики РФ (2001-2004) Ігорем Юсуфова офшорів Olympus Investments і Zonel Operations Ltd, і з 2013 року - в стадії банкрутства, був придбаний ТОВ «Торговий дім» Аннона «(Миколаїв).

Тоді ж власник ТОВ «Торговий дім» Аннона «І.Волошін озвучив плани відродження суднозаводу, що включають масштабну програму співпраці з європейськими інвесторами з організації повнокомплектного великотоннажного суднобудування в Україні.

7 грудня народні депутати від партії «ВО» Свобода «зареєстрували у Верховній Раді проект постанови N9384» Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) «. Серед фігурантів списку санкцій російські бізнесмени Олег Дерипаска, Віктор Вексельберг, український бізнесмен Костянтин Григоришин, а також новий власник НСЗ «Океан» І.Волошін.

У поширеній ним раніше заяву І.Волошін пов'язав цю ситуацію з роботою російських спецслужб і спробою заблокувати роботу суднозаводу, а також можливість залучення інвестицій в стратегічну в умовах довгострокових викликів гібридної війни РФ галузь сектора економіки.

Затверджена урядом в листопаді 2017 року нова редакція держпрограми «корвет», прийнятої в 2011 році і замороженої в новій ситуації в країні в 2014 році, передбачає будівництво до 2028 року для ВМСУ 4 кораблів типу «корвет», здача головного корабля замовнику намічена на 2022 рік .

У грудні уряд вивів зі складу учасників держпрограми ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод» (ЧСЗ, Миколаїв) у зв'язку з банкрутством і відкриттям ліквідаційної процедури.

Раніше планувалося, що в загальному обсязі кооперації за програмою частка зарубіжних постачальників озброєнь складе близько 20%. У число зарубіжних партнерів входили європейські DCNS, MBDA, EuroTorp.

Коментарі
Додати коментар