До новин

НБУ назвав банки, які перевірить наступного року (інфографіка)

29 грудня, 2018
Законодавство
НБУ назвав банки, які перевірить наступного року (інфографіка)

Нацбанк оприлюднив перелік банків, в яких у 2019 році пройдуть інспекційні перевірки.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу НБУ.

Як зазначається, інспекційні перевірки банків здійснюються відповідно до затвердженого рішенням правлінням НБУ від 22 грудня 2018 року плану, складеного на підставі ризик-орієнтованого підходу.  Як наголошується, ризик-орієнтований підхід враховує "приналежність банку до певної категорії з урахуванням його розміру в банківській системі, характеру та складності операцій, рівня ризиків, притаманних його діяльності, а також на підставі визначеної загальної оцінки SREP (Supervisory Review and Evaluation Process)".

«Ми щорічно будемо оприлюднювати наш план перевірок на наступний рік. Разом з тим, Національний банк вирішив запровадити практику завчасного, не пізніше ніж за 20 днів до початку перевірки, доведення до банків інформації про проведення планових інспекційних перевірок та їх програми», - прокоментувала перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

За її словами, у наступному році Національний банк продовжить також проводити позапланові перевірки, необхідність яких визначатиметься на підставі наглядових дій в рамках системи раннього реагування.

Усього за 2018 рік департамент виїзних перевірок банків НБУ здійснив 25 планових та 21 позапланову перевірку банків.

До переліку фінансових установ, в яких пройдуть у 2019 році планові інспекційні перевірки, увійшов 51 банк:

Коментарі
Додати коментар