До новин

НБУ вирішив ліквідувати Енергобанк

12 червня, 2015
Ліквідація
НБУ вирішив ліквідувати Енергобанк

Національний банк України 11 червня 2015 року ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ «Енергобанк».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Нацбанку.

«Розглянувши відповідну пропозицію Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, правління Національного банку України прийняло постанову від 11.06.2015 № 370 про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію неплатоспроможного ПАТ «Енергобанк», - йдеться у повідомленні.

Регулятор нагадує, що у зв’язку з проведенням банком ризикової діяльності, про що свідчило погіршення показників його фінансового стану, у січні 2015 року фінустанову було віднесено до категорії проблемних і призначено куратора – службовця Національного банку України.

Після віднесення банку до категорії проблемних для стабілізації ситуації керівництво НБУ неодноразово проводило зустрічі з керівниками та потенційними інвесторами Енергобанку. Водночас Національному банку України не було подано прийнятних та переконливих пропозицій щодо фінансового оздоровлення цього банку.

Враховуючи погіршення ситуації з ліквідністю та платоспроможністю ПАТ «Енергобанк», про що свідчила зокрема значна кількість скарг клієнтів цього банку, та відсутність своєчасної підтримки його власників, банк у лютому 2015 року було віднесено до неплатоспроможних.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, на початку травня ФГВ продовжив тимчасову адміністрацію в Енергобанку.

Коментарі
Додати коментар